Prešovský Spravbyt investuje tohto roku bezmála 40 miliónov Sk

14.04.2004 Celý región

Sumu v objeme vyše 39, 4 milióna Sk investuje tohto roku do vylepšenia technického stavu tepelného hospodárstva správcovská firma Spravbyt, a. s. , Prešov.
Keďže jej spoluvlastníkom je mesto Prešov, súhlas s investičným plánom vyjadrili na svojom zasadnutí členovia tunajšieho mestského parlamentu.
Na krytie nákladov nebudú použité zdroje z mestského rozpočtu. Spravbyt ich uhradí z vlastného, t. j. z odpisov hmotného a nehmotného investičného majetku.
Na stavebné práce je určených vyše 30, 6 milióna Sk, na investície do merania bezmála 5, 4 milióna Sk a do regulačnej techniky 3, 4 milióna Sk.
Hlavným zmyslom tohoročných investícií je zefektívniť chod tepelných zdrojov zavedením riadiacich systémov a ich rádiovým prepojením na centrálne sledovanie prevádzky. Stanovený zámer sa má dosiahnuť rekonštrukciou alebo výmenou opotrebovaných technologických zariadení, hlavne výmenou horákov a kotlov. V rámci zvýšenia hospodárnosti a zníženia negatívnych vplyvov na životné prostredie ďalej bude pokračovať pričleňovanie menších tepelných zdrojov k väčším kotolniam.
Medzi stavebnými investíciami je 33 akcií, na meranie a na reguláciu je zameraných po sedem akcií. Väčšina je nových a len pri dvoch rátajú s preinvestovaním po vyše štyri milióny Sk. Z roku 2003 pokračujú práce na štyroch stavbách, ktoré už pri svojom začiatku boli rozložené do viacej etáp, napr. úprava komínov na blokovej kotolní K-2 na sídlisku Šváby.
Spravbyt, a. s. , Prešov prevádzkuje spolu 46 kotolní a 45 vlastných odovzdávacích staníc centrálnej kotolne.

(jj)
 

Vyberte región